Over mij

Betrouwbare kook-ideeën

Ik ben een culinaire duizendpoot, kok, receptontwikkelaar, met een ontembare interesse voor alles wat met plantaardig eten te maken heeft. Vanaf mijn 14de al heb ik een grote passie voor voeding. Deze passie is uitgegroeid tot "Gezondere Kost" waarmee ik jullie graag inspireer op het gebied van (plantaardige) kooktechnieken, ingrediënten en gezondheid. Mijn uitdaging is om met zo weinig mogelijk verschillende dagelijkse ingrediënten, die in elke winkel te koop zijn, lekkere, gezondere kost op tafel te toveren.

Bij mij staat alles volledig in het teken van gezonder en verantwoord koken & bakken, maar ik tel geen calorieën. Ik focus me op natuurlijke ingrediënten (zoals vers fruit of volkorenmeel) en het gebruik van zo min mogelijk toegevoegde suikers en vetten.

Waarom ben ik de "ideale" persoon om "Gezonder Koken" van te "leren"?

Als goedlachse praktijkleraar "Koken" (op diverse scholen vanaf 1987) en recenter nog als enthousiast docent "Aangepaste voeding voor Zorgkundigen" ben ik in de ideale gelegenheid om mijn verworven kennis (Hotelschool '82) met veel passie aan jullie door te geven.

Mijn veelzijdige praktijkervaring (vanaf 1978) in Bistro's, Specialiteitenrestaurants, Grootkeukens, Dieetkeukens, (militaire) Ziekenhuizen enzoverder zorgde al snel voor mijn "Eigen Restaurants" (Dilsen-Stokkem & Peer) waar ik als eigenaar/chef zelf achter het fornuis stond. Dit in combinatie met mijn lerarenopleiding geeft mij de mogelijkheid om alles duidelijk, eenvoudig én stap-voor-stap uit te leggen en te beschrijven; altijd klaar om jullie vragen te antwoorden.
Meer dan 22 jaar ben ik een tevreden gebruiker/verdeler van de gezonde voeding van Herbalife en dit met schitterende en blijvende resultaten.

Blijven bijscholen! De kennis én wetenschap rond "voeding" zorgen voor steeds meer nieuwe inzichten; daarom verdiep ik mezelf continu in het vak zodat ik up-to-date blijf.
Omdat steeds meer mensen kiezen voor een meer plantaardig voedingspatroon, met weinig of geen dierlijke producten, volgde ik de geaccrediteerde opleiding "Voedingsexpert Plantaardige voeding". Omdat 'gezond en volwaardig plantaardig eten' een specifiek advies vraagt, begeleid ik flexitariërs, vegetariërs en veganisten in hun voedingspatroon.

Alles bij mekaar dus; dé ideale wipplank naar "Gezondere Kost".


2 experten onder 1 dak

Luc Diels

Dieetkok
Docent / Leerkracht
Voedingsbegeleider voor: Flexitariërs, Vegetariërs

& Veganisten